Inname

Technico ontwikkelt diverse soorten innames. Naast onze omschrijving, kunt u onderaan deze pagina en op ons YouTube kanaal de video’s van de werking vinden.

TechniX Containerplusinname

De containerplusinname is een combinatie van de container- en bufferinname. Kleding word per stuk ingenomen en kan direct worden gesorteerd in de wasserijcontainer. De sortering kan worden ingesteld naar eigen wens, bijvoorbeeld; kleur, vuil/kapot, ongelezen etc.

De TechniX Containerplus inname is uitgegroeid tot meest gekozen inname vanwege de vele mogelijkheden:

 • Uitsorteren van kleding
  Doordat kleding per stuk ingeleverd wordt en deze geregistreerd staat, kan deze direct gesorteerd worden per wasserijcontainer. Het uitsorteren kan worden ingesteld naar eigen keuze.
 • Hoge opslagcapaciteit
  Door kleding direct in losse containers containers uit te sorteren, is de opslag hoog en dient er pas actie ondernomen te worden op het moment dat één van de containers vol is.
 • Hoge innamesnelheid
  De inname kan tot 60 kledingstukken per minuut verwerken.
 • Specifiek uitsorteren
  Kleding dat bij inname kapot of vuil is of een defecte chip heeft, kan direct geregistreerd worden en apart gesorteerd worden van de andere ingenomen kleding.
 • Te allen tijde inname
  Kleding zal te allen tijden worden ingenomen, ongeacht registratie van kleding. Het ontzorgen van dragers tijdens inname is hierin het uitgangspunt. Het verwerken van de kleding en informatie zullen achter de schermen worden verwerkt.

Containerinname

Binnen de containerinname, waar kleding direct in de wasserijkar valt, zijn 3 verschillende varianten te benoemen; een standalone cabinet, inname via een glijgoot en inname over een transportband. Het is mogelijk om kleding bij inname te registreren als ingenomen, om de locatie van het kledingstuk te kunnen inzien. Gemeenschappelijk hebben containerinnamen de volgende voordelen:

 • Direct in wasserijcontainer
  Kleding wordt direct opgevangen in de voor de wasserij bestemde rolcontainers. Hierdoor hoeft de kleding niet uitgenomen te worden en in rolcontainers gestopt.
 • Te allen tijde inname

Kleding zal te allen tijde worden ingenomen, ook als gekozen wordt om kleding te registreren. Het systeem is dermate ontworpen dat niet-geregistreerde kleding tijdens inname alsnog geregistreerd zal worden verder in de cyclus. Hierdoor wordt een drager niet belast tijdens inname.

 

 

Bufferinname

Deze innames karakteriseren zich door een transportband waarop kleding wordt verzameld, waarna op de transportband wordt verzameld of naar een wasserijcontainer wordt gebracht. De algemene voordelen van de bufferinname zijn:

 • Hoge buffercapaciteit
  Doordat de capaciteit afhankelijk is van de lengte van de tansportband en niet van de inhoud van een wasserijcontainer, kan veel kleding na inname opgeslagen worden als buffer.
 • Inname van meerdere kledingstukken tegelijk
  De gebruiker kan meerdere kledingstukken tegelijk afgeven voor inname.

  • Te allen tijde inname
   Kleding zal te allen tijden worden ingenomen, ongeacht registratie van kleding. Het ontzorgen van dragers tijdens inname is hierin het uitgangspunt. Het verwerken van de kleding en informatie zullen achter de schermen worden verwerkt.